Хонда rc166 шест цилиндричен мотор од 1960-тите

20 јуни 2015 | автор: | Comments Off на Хонда rc166 шест цилиндричен мотор од 1960-тите

honda rc166 six cylinder bike from the 1960s

Read more on the Honda RC166 250/6. ГП беше подложен на револуција во почетокот на 1960 година. Хонда шест-цилиндричен дојде заедно брзо.

Да се ​​провери од звукот на Хонда RC166 шест цилиндри ја посетите на линкот подолу плус чудак. Тоа е една звучно велосипед. Слушнав еден на Блискиот Охајо години пред. Тој му го испрати.

Како на шумот на Ле Ман Плус продукција велосипеди. Хонда отиде во странство направи шест-цилиндричен DOHC на погонската реалност со своите. Хонда се одржа во текот на 1960-тите години со.

на 50 cc тројна, на 125 кубика шест цилиндри плус V8 за. тие се сега некои 5 коњи повеќе од шест Хонда. На RC166 на 1967 е иста велосипед како.

Хонда RC166 шест-цилиндричен мотор од pt2 1960: Хонда RC166 информации: Хонда RC166 Позадини. Телеграф за Хонда RC166. прекар: коментар:

Од 1960, Хонда влезе. Јапонски тркачки машини беа великодушни шест цилиндри. Огромните разлики во спецификациите меѓу патот плус трка велосипед беше.

За работи мотокрос велосипеди. Хонда почна да влезат во неговото производство мотоцикли во Супербајк. 4 вентили за секој цилиндар: RC143: 1960: близначки: 44 × 41 mm: 124.68 cc (8.

Тоа беше првиот производство мотор на Хонда со шест. првиот мотор што Хонда изградена со шест цилиндри беше RC166 250cc трка велосипед кое се користи во.

Хонда трки – дел 1. Хонда трки 1960 ;. Хонда 250цц RC166. се појавува нова шест цилиндри. Се чини дека овој велосипед е очигледно поголема од RC166.

Хонда RC166 рингтон. This time it’s Mike Hailwood flogging his foolish inline 6-cylinder RC166 works race bike, careful by many to be the acme of 1960′s.

Хонда RC166 шест-цилиндричен мотор од pt2 1960

The Joy of Six. (cylinders) – Honda Six. For the first time in more than two decades, you’ll be able to buy a bike with an across the frame six-cylinder engine.

Honda RC166 250

Хонда 250 6 Cylinder Motorcycle RC166. The Honda 6 Cylinder racing motorcycle on Daytona track in Florida in 1995. 1960’s Honda Factory Tour

Just imagine what Honda’s rivals ought to have complete of the following specification back in 1966. 4-мозочен удар, inline 6-cylinder. Honda RC166 | Велосипеди EXIF.

Honda 250CC – 6 cylinder, Honda 125CC – 5 cylinder start-up. Mike Hailwood IOM TT 500CC   Favoriten;. Хонда RC166 шест-цилиндричен мотор од pt2 1960

Honda in progress emerging the 250cc 6 cylinder. on the old bike plus then went aboard take the RC166. Honda’s last GP season in the 1960’s.

Went to the bike show here in London plus was preserved to the rare firing up of a 1966 Хонда 6. Other Bikes/Non-hawk Chatter; 1966 Хонда 6 (RC166). 1960: Inline-4.


Tamiya 1/12 Honda RC 166 GPposted in Car Kit Reviews: When I heard a while back that Tamiya was producing my favorite GP bike, the Honda RC166 250cc 6 cylinder GP.

Тоа беше првиот производство мотор на Хонда со шест. првиот мотор што Хонда изградена со шест цилиндри беше RC166 250cc трка велосипед кое се користи во.

Honda RC166 250
Honda RC166 250
Honda RC166 250
Honda RC166 250
Honda RC166 250
Honda RC166 250

интересни статии

тагирани како:

Останати статии од категоријата "Хонда":

превод
 Измени Превод
Our partners
Follow us
Contact us
Our contacts

dima911@gmail.com

Роден е во СССР

423360519

За овој сајт

За сите прашања во врска со рекламирањето, Ве молиме контактирајте со наведени на сајтот.


Мотори каталог со спецификации, слики, рејтингот, прегледи и discusssions за моторцикли.