ненадминат Мотори

20 јуни 2015 | автор: | Comments Off на ненадминат Мотори
Matchless G 80 E

ненадминат Мотори

A Brief History of the Marque: Matchless

The Collier brothers built their first machine in 1899, и од 1907 победувале на Isle of Man TT трки. По второто место во 1908, тие повторно победи во 1909 и 1910. По Првата светска војна, производство продолжи со користење на интернет од двете JAP и МАГ .

Fri May 24 2013

duhoda76wanadoo.fr

jmpot rally france

vidéo vidéo

france

април 2013

Добар ден,

Моето име е JT Дејвис, Јас сум вонреден продуцент на сирени медиуми и ние се наоѓаме на пет милји од државите Капитол Обединетите. Ние сме производство на нова серија за Discovery Channel во врска со механичар кој поправки и враќа на гроздобер мотоцикли. Ние нудиме шест (6) велосипеди во текот на три-дел серија, секоја епизода планираме да ги споделат интересни детали за мотор кој бара некои проверка на факти.

Јас сум прави истражување за да се утврди вредноста на мотоцикл во првобитна состојба обновени.


На мотоцикл во првата епизода е 1931 Ненадминат модел X со излезе надвор сместени надвор Brough Superior. Сум спроведен пред и по слики на велосипед и реставрација.

Можете ли да ме стави во контакт со некој кој може да се оцени овој велосипед пред / пост реставрација? Јас разбирам дека ќе биде тешко да се даде вистинска вредност, без да знаат деталите за тоа како е обновена на велосипед, што производи се користат и грижата за него за да ја врати во живот. Сепак, ballpark фигура со визуелен оценка би можела да помогне во обезбедување на точни информации за гледање на каналот Дискавери.

Should you have any questions I can be reached via email or by phone, 310-987-7498. Thank you for your time and I look forward to hearing from you.

JT Davis | Associate Producer

SIRENS MEDIA

8505 Fenton Street | Suite 206 | Silver Spring, MD 20910

Tue Feb 05 2013

annandalebarvallei.co.za

matchless engine

matchless G80/135056

could you please give me specifications on this engine with borestroke and year of manufacture it has a magneto and an alternator?

South Africa

Try the page on serial numbers for clues on the model, и 1956 gallery has a page of specs for that one.

http://cybermotorcycle.com/gallery/matchless-1956/Matchless-1956-Catalogue-DK-15.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Matchless-G80

I only have the motor which I intend fitting into an AJS Statesman which is ex the South African Defense Force.

It was kaiki and I have painted it Blue black with the large chrome badges.

As the bike is coil ignition I want to fit the motor with a magneto.Then I am not so dependant on the battery.

The AJS is mainly Norton and could have been badged either or.

As far as I understand it should be about 1963.

If you would like me to I can send you pictures.

Thank you for your interest.

интересни статии

тагирани како:

Останати статии од категоријата "интересно":

превод
 Измени Превод
нашите партнери
Следете нас
Контактирајте не
нашите контакти

dima911@gmail.com

Роден е во СССР

423360519

За овој сајт

За сите прашања во врска со рекламирањето, Ве молиме контактирајте со наведени на сајтот.


Мотори каталог со спецификации, слики, рејтингот, прегледи и discusssions за моторцикли.