Мото Morini Kanguro и стрела – Класичен Мотоцикл Roadtest – RealClassic.co.uk

20 јуни 2015 | автор: | Comments Off на Мото Morini Kanguro и стрела – Класичен Мотоцикл Roadtest – RealClassic.co.uk


Мото Morini Kanguro и стрела

Most people tend to plump for one of the well-known Morini Sport or Strada models. Но, на спротивните краеви на скалата ќе најдете на супер-елегантен стрела и rufty-tufty Kanguro. Па како не Кен Philp доаѓа да поседувате и?

Јас прв пат го виде Kanguro во Earls Court во 1982, и беше импресиониран како што беше off-road V-twin. Имав медицински проблем во 1984, така се ослободи од неколку велосипеди и купи еден, првиот Kanguro кои NLM имаше во продавница.

Тоа само ќе се чуваат секогаш кога сака да! Тоа ми даде многу задоволство надвор од патот, и покрај неговата тежина, и јас сум shortie – 5'5. Јас само се ослободи од тоа во 2003 бидејќи јас само имаат 15% капацитет на белите дробови сега.

Не можам да кажам има нешто што не ми се допаѓа во врска со тоа. Јас го користат за enduros, патека јавањето, Вестон Плажа трка, испитувања долги, и така натаму, и еднаш опфатени 720 милји во 20 часа на еден настан во МКЦ.

Во вкупно се опфатени околу 16,000 милји. Немаше вистински проблеми, само оние кои беа моја грешка!

Секој купување на Kanguro треба да се задржи јасно на првиот X-модели. На X1 и X2 имаат цевчести рамки, и X пукнатини рамката на десната точка подложка за нозе. На X1 има засилување таму.

На фарот е само AC директна светлина, па излез варира со брзина на моторот. Тоа е, исто така, систем за осветлување 6 волти, со многу мала батерија!

така, ја сопственост на Kanguro од нови, Навистина ми беше многу импресиониран со мотор. Потоа видов слика на нов стрела во печатот, and wasn’t too impresseduntil I saw one close-up at the Earls Court Show in 1998. I positively DROOLED!

Moto Morini 350 Kanguro
Moto Morini 350 Kanguro

So I watched NLM unpack the first one they had from Harglo, and bought it straight away.

It’s a June 1990-registered Moto Morini Dart, so is now almost 16 years old. It’s got 54,000km on it and is still in very good condition. It’s had a few mods, all done by melike the right foot gearchange / left foot brake, a Honda NTV650 hydraulic adjuster on the rear Marzocchi monoshock, alloy tank, and handlebar raisers.

I also fitted it with a KN air filter, with suitable jet changes, and a Y-piece in the exhaust in place of the unobtainable expansion chamber, and a Micron exhaust can off a Ducati 750SS. The latter was done partly to reduce weight, partly to make it sound a proper V-twin! It’s also had extra spacers slotted in above the internal fork springs.

Without doubt, its best features are its looks, and performance. The Dart is not particularly fast (I’ve seen a max of 101.1mph on my digital cycle speedowhich is very accurate, by the way), but the handling is SUPERB! It’s also economical and has given 64mpg over its life (I have a record of all the fuel used from new).

It’s comfortable for a shortie, and it’s taken us on a couple of Continental tours two-up.

Moto Morini 350 Kanguro
Moto Morini 350 Kanguro

интересни статии

тагирани како:

Останати статии од категоријата "Мото Morini":

превод
 Измени Превод
нашите партнери
Следете нас
Контактирајте не
нашите контакти

dima911@gmail.com

Роден е во СССР

423360519

За овој сајт

За сите прашања во врска со рекламирањето, Ве молиме контактирајте со наведени на сајтот.


Мотори каталог со спецификации, слики, рејтингот, прегледи и discusssions за моторцикли.