Drysdale 2x2x2- 2Përmbledhje WD

20 Jun 2015 | autor: | Comments Off në Drysdale 2x2x2- 2Përmbledhje WD
Suzuki Falcorustyco
Suzuki Falcorustyco

2WD motor VËSHTRIM

Dy motorcycles wheel drive në thelb mund të ndahet në dy grupe të gjera; ata me makinë mekanike me anë të zinxhirëve apo boshte, dhe ata që përdorin makinë hidraulike duke përdorur presion lëngjeve të tilla si 2x2x2 Dryvtech. Ashtu si me çdo largimit nga dizajn përgjithshme, ato bikes bazuar kryesisht në motoēikletat ekzistuese duket të jetë më i 'suksesshëm', pse definicioni i asaj fjale varet shumë nga objektivat e projektit.

Ka pasur një harton disa 2WD në kohët e fundit që kanë vënë me të vërtetë 2WD në hartë, sepse ata kryejnë si një biçikletë konvencionale, por pak më të mirë. Kush ishte ajo në botë GP i cili tha se biçikletë që fiton këtë vit do të biçikletë që ka fituar vitin e kaluar, plus 5%?


Mekanike dy motorcycles wheel drive kurrsesi nuk janë një ide të re- më të hershme në arkiv ishte një 1924 Raleigh që ishte konvertuar për 2WD për ngjarjet gjykimet. më vonë 1937 FN ishte në të vërtetë një dizajn mjaft i mirë me 'vetëm’ 2 zinxhirët e nevojshme për të përzënë rrotën e përparme- mashat tra horizontal para të ditës duke e bërë këtë të mundshme.

Ndryshe nga shumica e më shumë kohëve të fundit mekanike 2 motorcycles rrotë makinë, FN është menduar të ketë drejtuar një makinë të caktuar për të dy rrota- bërë më e lehtë nga bikes e ditës drejtimin e njëjtë gomave madhësive të para dhe të pasme. Më të fundit mekanike 2 drives rrota të gjitha duket për të drejtuar një të përbashkët parim në '4 rrota të ndihmuar makinë’ traktorë- që është për marshin rrotën e përparme(s) 5% më ngadalë se në pjesën e pasme me anë të një 'tufë sprag’ (një makinë në një mënyrë). Ky sistem është duke u bërë i zhvilluar mjaft mirë, kryesisht për shkak se ajo është thjeshtësia relative lejon për ndërtimin e një biçikletë eksperimentale (zakonisht nga një të ashtuquajtur 'shpikës oborrin e shtëpisë ") pa pasur nevojë për një investim të madh të fondeve.

Në këtë sistem rrota e para është "shtyrë’ së bashku në mënyrë normale kur gomave pasme po bëhet tërheqje e plotë dhe pastaj plotësisht para drives rrota '’ (por 5% ngadalshme) kur rrota pasme arrin 5% gabim. Duket se kjo ka një të ndjehen më të natyrshme për motoçiklistëve se disqet më të ndërlikuara të vazhdueshme me splitters çift rrotullues dhe lidhëse trashë siç përdoret në makina tubim. Kjo përmirësuar 'ndjehen’ është e dukshme jo vetëm në pushtet, por edhe nën frenimit ku kalorës ende mund të rri biçikletë duke zvarritur frenave pasme vjen në një qoshe si me një 1 wheel drive- kjo nuk do të ndikojë në rrotullimin para rrotë fare.

makinë hidraulike (dhe drejtues për këtë çështje) është më pak e zakonshme, i vetmi shembull i njohur për të përdorur plotësisht Shtytje hidrostatike me dy rrota të tjera përveç Dryvtech ishte një Oddball Suzuki koncept biçikletë quajtur Falcorustyco në mesin e 80-, edhe pse nuk dihet nëse kjo ka qenë një biçikletë pune apo nëse ajo ishte thjesht një imitim-up ndërtuar për Motorshow Tokio. Kohët e fundit ka pasur edhe disa 'hidraulike ndihmuar’ sistemet ku një zinxhir standarde rrotën e pasme dhe një sistem të ulët të mundësuar hidraulike disqet e përparme, deri në dhe duke përfshirë 1998 Öhlins Enduro biçikletë.

Të gjitha këto sisteme kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre, drives mekanike të ketë të paktën tre zinxhirët makinë (zakonisht më shumë)- Ne të gjithë e dimë se sa fun ata janë të lubrifikim, rregulluar dhe të zëvendësojë. sistemeve mekanike të ketë kufizime në bllokohet drejtues, hassles përgatitur dhe problemet e para të projektimit pezullimi, ndërsa sistemi hidraulik është padyshim e shtrenjtë dhe e rëndë, kur duke përdorur komponente industriale.

Biçikletë hidraulike makinë gjithashtu nuk mund të jetë shtyrë rreth me motor ndaluar pa një valvul anashkalojë mes pompë dhe motorike / s. Interesante një tufë sprag pajisur 2 wheel drive është gjithashtu e vështirë të shtyjë prapa- por për arsye të ndryshme për të përzënë hidrostatik. Në thelb angazhon sprag anësor '’ kur shkon mbrapsht dhe ju në mënyrë efektive kanë rrotën e përparme u përpjekur për të përzënë rrotën e pasme 5 % më të shpejtë, por të dyja janë në të njëjtin terren dhe për këtë arsye duke shkuar në të njëjtën shpejtësi.

Gomat mund dëgjuar ashpër kur shtyn prapa në një sipërfaqe të fortë. sportscar i pari 4WD- Jensen 4WD përdorur një mekanizëm të veçantë për të shkëput 'limiter wheelspin’ gjatë kundërt. Unë shpesh pyes veten nëse kjo ishte pjesë e projektimit të parë, ose në qoftë se ajo u zbulua për herë të parë ata u përpoqën për të ndryshuar prototip.

Por këto probleme janë pengesa thjesht të vogla që duhet të kapërcehen në kërkim për të korrin përfitimet që 2WD mund të na ofrojë, shihni faqen Ride Përshtypjet për të dëgjuar se çfarë rezultati përfundimtar është në fakt si.

artikuj interesante

Artikuj të tjerë të kategorisë "Suzuki":

përkthim
 Edit Translation
partnerët tanë
Na ndiq
Na kontaktoni
Kontaktet tona

dima911@gmail.com

I lindur në BRSS

423360519

About this site

For all questions about advertising, please contact listed on the site.


Motorcycles katalog me specifikimet, pictures, ratings, komente dhe discusssions rreth Motorcycles.