të GSResources – Stator Papers I – Një abetare në sistemet akuzuar GS

19 Jun 2015 | autor: | Comments Off në të GSResources – Stator Papers I – Një abetare në sistemet akuzuar GS
Suzuki GS 500

Një abetare në sistemet akuzuar GS

nga Peter Huppertz

( me të rejat nga redaktorët e tanishme )

Ky artikull shkon në aspektet teorike të problemeve akuzuar në disa modele Suzuki GS. ajo përpiqet (sukses!) për të identifikuar burimin e problemit, dhe (pa ndonje rezultat) shkaku, si edhe.

Gjatë kohës që kjo pjesë e prozës ka qenë on-line, disa pyetje janë pyetur, nga i cili kam mësuar disa gjëra:

është lexuar në fakt, gjë që tregon se ajo është me të vërtetë e dobishme

problemi goditur shumë njerëz

Disa njerëz kishin informacion që ishte shumë i dobishëm, si dhe

artikulli ishte i plotë dhe kishte nevojë për disa informacione praktike

Nga ky reagime, I hartuar një lloj FAQ. Është e këshilluar, megjithëse, që ju të konsumojnë abetare parë, sepse teoria aty unë mendoj se është e rëndësishme për të kuptuar se çfarë është në FAQ, dhe përgjigjet në FAQ referohen artikullit. Edhe në qoftë se ju jeni të njohur me konceptet, stuff poshtë do të përmbajë informacion dhe supozime të cilat janë të GS-specifike. dhe në qoftë se asgjë tjetër, ju mund të vend gabimet dhe meritojnë nderimin dhe mirënjohjen pavdekshëm duke vënë këto jashtë për mua!

Nëse ju keni një artikull të shënim.

që ju mendoni është me vlerë dhe duhet të jetë i paraqitur për Pages stator, thjesht vënë pika tuaj në forumin tonë duke përdorur një temë GS Dredha. Ne do të jetë i kontrolluar nga forumet shpesh. Nëse ne shohim një artikull apo tip që ne të ndjehen të gjithë do të jenë të interesuar në lexim, ne do t'ju njoftojë përmes emailit për të le ju e dini se ne do të dëshironim për të përfshirë atë në këtë seksion.

abetare

Çdo makinë dhe motoçikletë mbart një bateri. një pajisje e tillë vjen në dobishëm kur energjia elektrike është e nevojshme për të përzënë ndezjen dhe për të bërë llamba shkëlqim et cetera. tani, siç mund ta dini, një bateri akuzuar nuk do të mbetet plotësisht e ngarkuar, kur ju tërheq fuqi nga ajo.

Për të parandaluar baterinë të bëhet bosh, makinë dhe biçikletë designers pajisur frutat e tyre me contraptions për të kundërsulm bateri, ndërsa motori është i rrjedhshëm. Ky është i njohur zakonisht si një qark akuzuar.

Pjesa qendrore në një qark akuzuar është një alternator AC. Alternator përbëhet nga një rotor, në thelb një pjesë të madhe cilindër i uritur magnetike nxitur nga bosht me gunga e motorrit, dhe nje stator, i cili është një seri mbështjellje të vendosur në brendësi të rotorit. Si kthehet botërore. eehm, kollë, më falni.

Si kthehet motor, qarkullon helikë (zakonisht në bosht me gunga herë me shpejtësi një, pasi që në shumicën e harton ajo është ngritur direkt në anën e bosht me gunga) rreth mbështjellje të statorit, e cila shkakton tha stator të gjeneruar një elektrik aktual – në rastin më të AC aktuale, disa 75 volt apo më shumë.

tani, çfarë të bëjë me të gjithë këtë pushtet? Gjëja më e dobishme unë mund të mendoj është: fus atë në bateri. Me fat për mua, designers automotive dakord me mua, që më pengon nga detyrimi për të kundërsulm bateri tim në shtëpi pas çdo udhëtim tjetër.

Sigurisht, në qoftë se dikush do të zbatohet e gjithë kjo aktuale të parregulluara dhe të parafinuar për një 12 bateri V DC, disa fenomene natyrore fuqishëm qesharake dhe interesante mund të shihet. Ju mund të dëshironi të bëni këtë për qëllime empirike, por unë ju këshilloj që të marr një bateri që është në dimrin e ekzistencës së saj gjithsesi. Qëndroni mbrapa ndërsa eksperimenti po ndodh

Nëse ne vendosim se ne nuk duam që ky (dhe ju mund të marrë atë nga unë se në përgjithësi ne nuk bëjmë, sidomos kur vetë makinat tona ose bikes janë të përfshirë), ne do të kemi në një farë mënyre kthyer këtë AC DC në, dhe rregullimin e tensionit në diçka që tejkalon 12 V me një diferencë arsyeshme, them, diku në mes 13.9 dhe 14.5 volt.

Kjo është ajo ku njësia rregullatori / ndreqës vjen në. Ai konverton AC DC në thelb nga Flipping pjesën negative të valë sine mbi në anën tjetër të X-aks. në mënyrë ideale, një kondensator diku do pa off majat e sinuseve, duke e bërë atë të duket pak a shumë si një valë bllok me pjesët negative përmbys në anën pozitive, dhe kështu ne kemi DC.

gjithashtu, ajo rregullon aktuale deri në një potencial prej rreth 14 volt mbeten. Tani kjo është diçka që ne mund të ushqyer në bateri dhe ja dhe ja, bateri ynë është duke marrë një pagesë të lirë si ne udhëtim dhe udhëtim nëpër fshat! (më beso, ajo punon në zonat urbane, si dhe, por që vetëm nuk e ka atë unazë poetik ndaj tij).

Sigurisht, në një pikë të caktuar në kohë, duke supozuar se energjia e prodhuar do të kalojë konsumin në shpejtësi normale cruising, bateria do të arrijnë një gjendje në të cilën akuzë maksimale është arritur. Të ushqyerit pamëshirshëm e më aktuale në të do të rezistuar rezistencës nga bateri. Vetëm një ndryshim i vogël i mundshëm duhet të mbetet, e cila është quajtur ngarkuar rrjedh.

Energjia e tepërt do të fundoset diku – si të nxehtit. Idealisht kjo do të ndodhë në rregullator njësi / ndreqës, e cila është e zënë rregullimin aktual gjithsesi. Prandaj ajo është e pajisur zakonisht me një lavaman ngrohjes.

Ne rregull, teoria e mjaftueshme. A jeni ende me mua?

Tani në shembullin tonë të veçantë, e cila ndodh të jetë motor im i dashur, dhe ndoshta juaji, si dhe. Në rastin tim, energjisë elektrike gjenerohet në tri faza të ashtuquajturat. Faza e parë dhe të dytë janë aktive vazhdimisht, dhe kështu dallimi është thjesht akademike për këtë temë. e pra.

Disa inxhinier dinak me të drejtë supozohet se kur dritat janë jashtë (në Japoni, njerëzit duket të ngasin me dritat off një shumë), konsumi i energjisë elektrike është poshtë një marrëveshje të mirë. Përveç motorino elektrike, dritat janë konsumatori më i madh i energjisë elektrike mund të gjeni në çdo biçikletë — përveç një Honda Goldwing Interstate GL1500 gjashtë cilindri me aftermarket ndenjësen e ndezur, Handlebars nxehtë, footrests nxehtë, një stereo madhe, një TV / VCR combo, një minibar, një sobë me mikrovalë dhe ndoshta një karburantit pompë madhësinë dhe fuqinë e mama tuaj tjerr-tharëse rrobash.

Kështu që, parashikuar inxhinier ynë, në qoftë se ne nuk kemi dritat tona në, ne mund edhe të lavaman off aktuale nga fazën e tretë menjëherë! Dhe nëpërmjet një skeme dinak instalime elektrike, kjo është pikërisht ajo që ndodh në biçikletë tim.

i trashë, një do të mendojnë, pasi në qoftë se ne do të shfrytëzojë këtë fazë të tretë, saktësisht e njëjta gjë do të ndodhë. Energjia e tepërt do të rregullohen larg nga rregullatori / ndreqës dhe zhytur larg, si dhe, dhe në qoftë se asgjë tjetër ajo do të shpëtojë disa tela. Nuk duhet të jetë diçka pas kësaj, ne (ndjek, një koleg i imi dhe unë) llogaritur, si ne po mendon mbështjellje prej metali të shkrirë e statorit tim, si dhe disa diodes në rregullator time / pastrues që papritmas e kishte kthyer në fije të zakonshëm.

Dhe me të vërtetë nuk ishte.

Si Ritzo Muntinga e ElectroSport Industries na tha: me dashje, njesia rregullator / pastrues nuk rregullon fazën e tretë! tani, ajo që e bën këtë epërsinë në? Kushdo që mund të përgjigjem kësaj mund të qëndrojnë pas klasës dhe të pastër dërrasë e zezë. pa ndërhyrjen e dorës? Ne rregull atehere.

Këtu shkon. Duke pasur parasysh se ne këtu në Evropë kanë dritat tona në pothuajse vazhdimisht, dhe unë e kuptoj që qytetarët e SHBA nuk janë edhe në gjendje për të kaluar të tyre, ne jemi duke përdorur në fazën e tretë gjerësisht. Dritat në ose jo, ne mund të sigurtë të supozojmë se në cruising normale shpejtësi energjinë elektrike të prodhuar do të vazhdojë të kalojë konsumin — me përjashtim të ndoshta në Goldwing përshkruar më parë.

Por guess im është se në një biçikletë të tillë, kalimi dritën nuk do të bëjë një ndikim të matshëm në konsumin e energjisë elektrike). Pra, ne fund me një bateri të mbushur deri në buzë, dhe një njësi rregullator / ndreqës duke u përpjekur për të dhënë baterisë çdo gjë që ka nga faza e tretë.

Suzuki GS 500

e pra. Unë nuk jam mjaft i sigurt në lidhje me këtë, kështu që unë do të duhet ta konfirmoj këtë me Theo, por me mend ime është kjo: njësia rregullatori / ndreqës jep baterinë çfarë dëshiron bateri, dhe refuzon të pranojë asgjë më shumë se kaq nga gjeneratori! Kjo lë gjenerator tonë me detyrën e papritur të papritur të zhytet energjinë e tepërt në — diku.

stator ynë i varfër nuk ka zgjedhje se sa të zhytet këtë për një pjesë të madhe në mbështjellje e veta.

Më lejoni të vënë në këtë mënyrë: Mos provoni këtë në shtëpi. Unë mund ta imagjinoj se për arsye eksperimentale ju mund të dëshironi të shpejt një spirale, por ju do të zgjidhni atë që ju nuk do të duhet edhe një eksperimenti është e gjatë. Sigurisht ju nuk do të zgjidhni mbështjellje nga gjeneratori i pajisjes automobilave që babi juaj merr jashtë për një shëtitje për punë dhe kënaqësi, do të ju?

Dhe për të shtuar fyerje për lëndim: në bazë të një ligji dinak natyror që unë nuk e di në lidhje me të mjegulluar (me siguri Theo do të përpiqet për të shpjeguar këtë për mua edhe një herë), në momentin që stator fryn majën e saj, disa diodes në njësinë rregullator / ndreqës vdesin a tmerrshme, asphyxiating vdekja. I cili ju lë me një biçikletë që nuk do të paguani dhe një projekt-ligj të projektuar riparimin e diçka si $500, me përjashtim të punës. Faleminderit verrry shumë.

Për fat të mirë ka një dyqan pjesë biçikletë në pjesën veriore të vendit tonë që e di se çfarë po ndodh — në fakt ata filluan shkëndijë që të çojë në contemplations abovestanding, Supozimet dhe konkluzionet. Por ata nuk u ndal aty. Ata gjithashtu shesin një njësi të modifikuar rëndë rregullator / pastrues që rregullon të gjitha tre fazat dhe nuk bën të panevojshme Faza ndryshim mashtrim kur ju rrokullisje kaloni dritë.

Dhe shpenzimet totale, duke përfshirë një statorit krejt të re për gjenerator, arriti në jo më shumë se $250.

Rregullatori / ndreqës është prodhuar dhe shpërndarë në SHBA nga ElectroSport Industries. Kështu që, pa zhurmë më tej, këtu është banner tyre:

Disa njerëz janë drejtuar për të përdorur rregullatorin / pastrues të një Honda CB750 (Modeli 16 valvul). Një kujdes ndaj këtij mashtrim duket e përshtatshme, megjithëse. Unë kam parë edhe dikush duke bërë Honda rregullator / ndreqës mashtrim.

megjithatë, lavaman ngrohjes e kësaj njësie është mjaft i vogël, dhe sidomos post-80 GS-së, me alternator tyre beefier, duket të barrës njësisë një marrëveshje të mirë.

Në rastin e mikut tim, njësia e kam marrë tmerrësisht nxehtë në udhëtime longish, të cilat në përgjithësi nuk është e shëndetshme për komponentët elektronike. Pas më pak se dy vjet, djali kishte njësia e tij të skuqur dhe një tjetër stator shkuar për të përmbushur krijues e saj. Kështu që, njerëzit që jetojnë në pjesët e ngrohta të botës, si dhe ata që e krijues më udhëtime rregullisht mund të dëshironi të kini kujdes kur

ata e bëjnë këtë

një tip: ajo duket të jetë e mundur për të zgjatur jetën e statorit duke e mbajtur nivelin e motorit të naftës në krye deri fetare! Në një përpjekje për të anashkaluar problemin, Suzuki San ka të statorit running në vaj motor, në mënyrë që të përpiqen të le të stator ruajë gjakftohtësinë e saj në të gjithë këtë stres.

Unë jam përsëri një njeri i lumtur. Çdokush i interesuar në një ngarkues linjë baterisë?

leximi Faqet:

Papers I statorit: APrimer në sistemet akuzuar GS (youshould've lexuar se pari, ajo shpjegon teorinë e përmendur në këtë QA)


Statorit Dokumentet III – Zgjidhja. detailsabout disponueshmërisë së njësisë Electrex.

Statorit Dokumentet IV – Faji Finding Chart. një të plotë, hap hapi faji findingprocedure.

artikuj interesante

Tagged si:

Artikuj të tjerë të kategorisë "Suzuki":

përkthim
 Edit Translation
partnerët tanë
Na ndiq
Na kontaktoni
Kontaktet tona

dima911@gmail.com

I lindur në BRSS

423360519

Rreth kësaj faqe

Për të gjitha pyetjet në lidhje me reklamat, Ju lutemi të kontaktoni të listuara në këtë faqe interneti.


Motorcycles katalog me specifikimet, pictures, ratings, komente dhe discusssions rreth Motorcycles.